Köp rätt däckdimensioner till din bil

vinterdäck

Rätt dimensioner på dina däck är viktigt för att du ska kunna köra säkert. Chassit på bilen har designats för en viss däckstorlek. Om du väljer större dimensioner så kan däcken slitas ojämnt och bilen kan över eller understyra. Du kan numera söka online för de dimensioner som du letar efter, så om du letar efter sommardäck med en dimension 195/65/15 så kan du leta söka på 195/65/15 sommardäck och välja bland de resultat som du hittar.

Fördelen med att söka på däckdimensioner är att du vet att de passar och du riskerar inte att köpa däck med fel dimensioner. Däck ska inte bara passa, de ska också vara bra på de underlag som du mest kör på. De ska också passa för ditt fordon vad gäller hastighet och vikt. Om du har en SUV behöver du större dimensioner och har du en elbil så behöver du mer slitstarka däck. Du blir nog också tvungen att rotera däcken oftare för en elbil och se till att de är rekommenderade för elbilar.

Du måste också ha vinterdäck som du kan byta med när sommarsäsongen tar slut. De ska ha samma dimension som dina sommardäck. De ska monteras så att du täcker hela säsongen då du har vinterväder och temperaturer under 0 grader. Vinterdäck har bättre prestanda än sommardäck vid låga temperaturer. Det är därför viktigt att byta däcken till vinterdäck redan när temperaturen faller, det behövs ingen snö och is.

För mer information angående hitta däck som har rätt dimensioner, besök: https://vianor.se/

 

Scroll to Top