Kjøp riktige dekkdimensjonene til bilen din

 

sommerdekk

Riktig dimensjon på dekkene dine er viktige for at du skal kjøre trygt. Chassiset på bilen er designet for en viss dekkstørrelse. Hvis du velger større dimensjoner, kan dekkene bæres ujevnt, og bilen kan over eller under. Du kan nå søke på nettet etter dimensjonene du leter etter, så hvis du leter etter sommerdekk med dimensjon 195/65/15 kan du søke på 195/65/15 sommerdekk og velge mellom resultatene du finner.

Fordelen med å søke etter dekkdimensjoner er at du vet at de passer og at du ikke risikerer å kjøpe dekk med feil dimensjoner. Dekk skal ikke bare passe, de skal også være gode på overflatene du kjører mest på. De skal også passe til kjøretøyet ditt med tanke på hastighet og vekt. Hvis du har en SUV trenger du større dimensjoner og du har en elbil trenger du mer holdbare dekk. Du vil sannsynligvis også måtte dreie dekkene oftere for en elbil og sørge for at de er anbefalt for elbiler.

Du må også ha vinterdekk som du kan bytte ut når sommersesongen er slutt. De skal ha samme dimensjon som sommerdekkene dine. De skal monteres slik at du dekker hele sesongen når du har vintervær og temperaturer under 0 grader. Vinterdekk har bedre ytelse enn sommerdekk ved lave temperaturer. Det er derfor viktig å endre dekkene til vinterdekk allerede når temperaturen synker, det er ikke nødvendig med snø og is.

For mer informasjon om å finne dekk som har riktige dimensjoner, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top