Kesärenkaiden on pystyttävä käsittelemään erittäin kovaa sadetta

kesärenkaasi

Kova sade aiheuttaa vaikeita ajo-olosuhteita, minkä vuoksi on tärkeää keskittyä siihen, kuinka hyvin kesärenkaasi kykenevät käsittelemään kovaa sadetta ja märkiä teitä. Kaikki renkaat eivät ole tässä suhteessa samat. Mahdollisuus pitää hyvä pito kuivilla teillä ei tarkoita, että ne toimisivat hyvin märillä teillä, mutta märillä teillä hyvin toimivat autonrenkaat toimivat yleensä myös kuivilla pinnoilla, joten on tärkeätä tarkistaa niiden märkäominaisuudet.

Renkaiden suorituskyky märillä teillä voidaan tarkistaa EU-rengasmerkinnöistä, koska niistä selviää märkäpito, joka mittaa jarrutusmatkan märillä teillä. EU: n rengasmerkinnöistä on tullut erittäin helppo työkalu vertailla renkaita, ja kaikilla EU:ssa myytävillä renkailla on oltava merkinnät näistä tiedoista. Voit käyttää kaikkia näitä tietoja verkossa, kun etsit renkaita.

Kun ajat märissä olosuhteissa, on tärkeää vähentää nopeutta ja olla hyvät renkaat, joiden kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Kun saavutat 4 mm: n, on aika vaihtaa renkaat uuteen sarjaan. Sinun tulisi aina yrittää vaihtaa kaikki neljä rengasta samanaikaisesti, jotta autosi joka renkaalla olisi samanlainen pito. Erilainen pito aiheuttaa auton yli- tai aliohjautumista, mikä vaikeuttaa auton hallintaa. Helpoin tapa saavuttaa renkaiden kulumista tasaisesti etu- ja takarenkaiden välillä on kiertää renkaita säännöllisesti. Tämä tehdään usein silloin, kun vaihdat kesärenkaista talvirenkaisiin, mutta periaatteessa se tulisi tehdä aina, kun syvyys ero on 2-3 mm.

Lisätietoja erinomaisista kostean kelin renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Scroll to Top